OM

Den som ligger bakom den här sidan är jag, Karin Nygårds, som är programledare för Programmera mera.

Klippen är ca 2 minuter långa och avslutas med ett uppdrag. De flesta uppdragen kräver ingen teknik och inga förkunskaper om programmering.

Tanken med uppdragen är att de ska kunna göras i klassen, på fritids, på rasten eller hemma, gemensamt eller var och en för sig. Vi tror att det passar bäst för barn på låg- och mellanstadiet, men sånt där är så svårt att avgöra. Alla som tycker att det är kul får vara med, unga som gamla. Man måste inte göra alla uppdrag heller. Det går bra att välja de som känns roligast eller mest spännande.

Jag har gjort de här 16 uppdragen för att det ska vara lätt att komma igång med programmering i klassrummet, eller hemma. Alla uppdrag hör också ihop med något, eller några avsnitt från TV-serien Programmera mera.

Programmera mera och Programmera mera 2.0

Min assistent i filmerna heter Johan. Han är 71 år och är med mig i filmerna för att hjälpa mig visa hur saker fungerar. Det är mycket roligare att göra saker tillsammans. Johan kanske inte ser så glad ut, men jag kan lova att han hade kul hela tiden. Inga pensionärer har kommit till skada under inspelningarna!

3 svar på “OM”

  1. Hej Karin jag heter Emma och håller i teknikundervisningen i årskurs 2. Vi tänkte köra ditt uppdrag som julkalender i år. Eleverna har sett fram emot det sedan jag berättade om det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *